Säkra betalningar via Klarna/ Fri frakt om du handlar för 799 kr

Kikímara klänning

  • 499 kr

VE & FASASvart, kortärmad klänning med en illustration av Anna Norström. Den har fått sitt namn från ett kvinnligt mytologiskt väsen ur den slaviska mytolog


Artikelnummer: 511
Dela

VE & FASA

Svart, kortärmad klänning med en illustration av Anna Norström. Den har fått sitt namn från ett kvinnligt mytologiskt väsen ur den slaviska mytologin. Namnets ursprung kommer från två olika rötter: kikí, en uråldrig balt-slavisk rot som betyder "krokig/puckelryggig" och mora(mara), en slavisk rot som betyder död.


Kikímaror gestaltas på olika vis, de kunde till exempel se ut som små krumma och vanställda gummor klädda i trasor och lump. Ibland påträffades de i träsk eller skogar och deras favoritsyssla var vävning och spådom. De kunde också anklagads för att röva bort barn och i barnets ställe lämnade de kvar förtrollade vedträn.


Certifieringar: GOTS (global organic textile standard) & Fair wear foundation.


Ve & Fasa berättar om sig själva:

På en snårig stig i den mörka Skandinaviska skogen kan du hitta inspirationen till mycket i vårt sortiment. Knotigt och spretigt, med det morbida och besynnerliga ständigt närvarande, vill vi erbjuda kläder och accessoarer för dig som dras till det okända.

Ve & fasa drivs av oss, Anna och Amanda, och skapades ur passionen för det obskyra och tron på jämställdhet. Utöver veganismen delar vi intresset för makaber konst och udda föremål. Anna är konstvetare i grunden och står för det kreativa arbetet. Amanda har läst både beteendevetenskap och hållbarhetsstudier på universitetet. Hon sköter det administrativa och är Ve & fasas egen idéspruta.


För ett bredare utbud, kolla in deras fantastiska webbshop: www.veochfasa.se